El Garrotxa RC impulsa una lliga catalana de rugbi inclusiu

Serà una realitat la temporada que ve. L’ha impulsada el Garrotxa Rugbi Club juntament amb les dues altres entitats que també tenen equip: el BUC i el Castelldefels. La idea és estrenar aquesta nova competició de rugbi per a persones amb altres capacitats a l’octubre i a Olot.

Un entrenament de rugbi inclusiu a Olot (Imatges: Garrotxa RC)

L’equip de rugbi inclusiu del Garrotxa Rugbi Club està d’enhorabona. Si res no canvia, la temporada que ve podrà començar a jugar partits oficials. Serà en una lliga catalana que estan creant el Garrotxa, el Castelldefels i el BUC, el Barcelona Universitari Club. Aquestes tres són les úniques entitats de Catalunya que tenen un equip de rugbi per a persones amb diversitat funcional i a partir d’ara treballaran juntes amb aquest objectiu, que explica l’entrenador del Garrotxa RC, Adrián Gutiérrez.


Com que només hi ha tres equips, aquesta nova lliga catalana de rugbi inclusiu es disputaria en sistema de concentracions. Els participants es trobarien un mateix dia en un mateix lloc i s’enfrontarien entre ells. Adrián Gutiérrez avança a Ràdio Olot que es treballa perquè la primera jornada sigui a l’octubre al camp de l’Estadi Municipal d’Atletisme d’Olot.El Garrotxa RC va crear el seu equip de rugbi inclusiu ara fa un any i mig de la mà d’Integra i des d’aleshores ha anat creixent fins al punt que ara ja el formen 25 jugadors. A banda de l’organització d’una lliga catalana, també s’està parlant amb la Federació per crear una selecció catalana de jugadors amb altres capacitats.

Respon