El Govern atorga la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya a RCR Arquitectes

Ho fa basant-se en el reconeixement internacional que han obtingut en els últims anys i “l’impuls i lideratge” de la firma. La Medalla també s’atorgarà a Carme Forcadell i Carles Viver i Pi-Sunyer.

Aranda, Pigem i Vilalta a l’estudi d’Olot (ACN)


Des del moment en què l’estudi garrotxí va ser guardonat com un dels millors del món amb el Premi Pritzker, RCR no ha deixat de rebre més reconeixements i guardons. Aquest dimarts s’han fet públic els guardonats amb la Medalla d’Or de la Generalitat. Entre ells hi ha l’estudi d’Aranda, Piguem i Vilalta. L’administració catalana ha volgut fer aquest reconeixement als arquitectes garrotxins per la seva trajectòria i compromís amb Catalunya.

També es valora tots els premis que ha rebut l’estudi d’RCR: a part del Pritzker es fa valdre el Premi Nacional de Cultura (2005), el ContractWorld de Hannover (2005), l’International Fellows del Reial Institut d’Arquitectes Britànics (el 2012) o l’Officie et Chevalier de l’Ordre de les Arts i de les Lletres de la República Francesa (2014 i 2018).

En el reconeixement de la Generalitat també valora la seva obra, com una creació que preserva “d’una manera especialment acurada” la integració dels edificis amb el seu entorn.

A part de l’estudi RCR, la Generalitat també entrega la Medalla d’Or a Carme Forcadell i Carles Viver Pi-Sunyer. L’entrega de la distinció no serà fins al setembre de l’any que ve en la reunió del Govern prèvia a l’11 de setembre.

Respon