El Govern intentarà aprovar el Pla de l'Alta Garrotxa abans del final de legislatura

El Departament de Territori ‘intentarà’ que abans no s’esgoti la legislatura es pugui fer l’aprovació inicial del Pla Especial de l’Alta Garrotxa. Aquest pla porta cinc anys esperant que la Generalitat mogui fitxa. El conseller de Territori, Santi Vila, admet que des de la zona reclamen insistentment el pas per tal de seguir avançant en la part tècnica. 

Pont del Llierca (Turisme Garrotxa)

El Pont del Llierca és un dels llocs emblemàtics de l’Alta Garrotxa (Turisme Garrotxa) 

La legislatura catalana està ja quasi bé en temps de descompte. Després de la crisi de govern amb la sortida d’Unió, les competències de parcs naturals han passat del Departament d’Agricultura al de Territori. En una visita al Parc Natural de la Zona volcànica, el conseller Santi Vila ha assegurat que intentaran desencallar el tema abans no s’acabi el mandat. Fa 5 anys que s’espera que el Departament validi la part inicial del Pla i que ha de venir a substituir unes normes actuals desfasades. Des de llocs com Sales de Llierca s’han queixat que aquesta parada està afectant a la zona també des del punt de vista econòmic.

No hi haurà cessaments

Un altre tema que té pendent Vila és el soroll de fons de destitució de directors de Parcs Naturals. De moment, això no passarà segons el Conseller. Tot i això, sí que creu que cal afrontar una millora del model per a fer-ho més àgil. Precisament, en les juntes rectores, Santa Pau s’havia queixat de no tenir un lloc fix malgrat ser el municipi amb els principals atractius turístics.

Respon