El Govern permetrà anar als horts particulars per collir aliments

La mesura recull que cal que siguin “aliments necessaris per la subsistència”. Queden exclosos d’aquest criteri els horts situats en segones residències. Es tracta d’una decisió que arriba després que diferents sectors hagin pressionat en contra de la prohibició que es va fer amb l’inici de l’estat d’alarma.

Foto: ACN


A partir d’aquest diumenge tothom qui tingui un hort particular podrà anar-hi a cultivar i recollir hortalisses. Protecció Civil ha informat que, després de tornar-ho a plantejar als òrgans competents de l’Estat, s’ha modificat la restricció que s’aplicava als horts d’autoabastament situats fora del domicili habitual. Els altres dos supòsits que també estan acceptats a partir d’ara és anar a l’hort particular per cuidar animals o si es tracta d’una activitat econòmica.

Els desplaçaments a l’hort han de ser “individuals” i complint la normativa “d’higiene i distanciament social”. No obstant això, i atesa la prohibició de traslladar-se a segones residències, queden exclosos els horts que puguin haver-hi a les segones residències.

La decisió també arriba després que quatre cooperatives de treball de sobirania alimentària i Ramaderes de Catalunya recollissin més de 17.000 signatures en un dia en defensa de l’horta d’autoconsum davant la prohibició d’Interior. L’objectiu era presentar una petició formal al Govern aquest dilluns, però la seva reclamació ja s’ha complert abans d’hora. Des d’aquestes entitats defensaven que “era més segur anar a l’hort que als supermercats”.

Respon