El Homrani: “L'alcalde de Maià tenia informació sobre el centre de menors”

El Conseller d’Afers Socials, Chakir El Homrani, assegura que l’Ajuntament de Maià estava al cas de l’obertura del centre de menors tutelats. Ho ha assegurat durant la inauguració aquest divendres al matí del nou centre per a la gent gran de la Vall d’en Bas. Segons El Homrani l’alcalde de Maià “no es va expressar bé” i sempre s’ha donat informació.

Chakir El Homrani durant la seva visita a la Garrotxa (@aferssocialscat)


Segons el consistori garrotxí, el Departament d’Afers Socials va obrir el centre de menors sense avisar-los. Fonts del mateix Departament havien confirmat a Ràdio Olot que el contacte amb el municipi havia estat a posteriori a causa de la situació d’emergència que estava vivint el país. Aquest divendres, però, el Conseller Chakir El Homrani, ha assegurat que es va informar l’alcalde de Maià abans de l’obertura: “Informació sempre se’n dona. Hem parlat amb l’alcalde i crec que no ho va expressar bé. La informació la tenia, això ho puc garantir”.

“Hi ha una obligació jurídica i moral”

El Homrani ha explicat que hi ha una obligació “jurídica i moral” de tutelar qualsevol menor que entra al país. Ha admès que hi ha hagut una situació complexa durant aquest estiu amb gairebé un miler de menors nouvinguts en tan sols dos mesos. “Parlem totes les institucions i creiem que tothom ha de ser responsable. A partir d’aquí el treball es fa amb tot el territori” ha dit El Homrani. També ha agraït a tots els alcaldes que ajuden el Departament a fer realitat una situació d’emergència.

Gairebé un mes de l’obertura del centre

El centre de menors de Maià de Montcal és un dels que la generalitat es va veure obligada a obrir aquest estiu per l’allau de menors sense acompanyament familiar. Es va obrir el 24 d’agost en una masia del poble. A la localitat viure una situació d’alarma, ja que, segons el consistori, ningú els va avisar i l’arribada dels menors va trasbalsar els veïns. De moment, el Departament manté la vintena de menors a la Garrotxa i no té previst prendre cap més decisió en el termini d’entre 3 i 6 mesos.

One Response to “El Homrani: “L’alcalde de Maià tenia informació sobre el centre de menors””

  1. Robert

    Pot ser que el conseller I el departament es possin d’acord.
    Patetic I vergonyos!!

    Respon

Respon