En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

El jaciment de la Dou a la Vall d'en Bas pot ser dels més destacats de la Península

Des de dilluns hi estan treballant arqueòlegs que creuen que hi ha motius per a pensar-ho
| 9 de juliol de 2015
El jaciment de la Dou a la Vall d'en Bas pot ser dels més destacats de la Península

Investigadors de la UAB han trobat a la Vall d’en Bas un destacat jaciment arqueològic del final de l’edat de bronze. Estan en la primera fase de les excavacions però per mida, sistema constructiu i materials creuen que podria ser dels més importants de la Península.

 Jaciment arqueòlogic de la Dou (Xevi Collell) (2)

Quan el 2004 es va construir la variant de Sant Esteve d’en Bas es va descobrir a la zona de la Dou restes arqueològiques. En aquest espai hi va haver presència humana en dues etapes diferents: el neolític antic i el bronze final. Fins ara s’havien fet estudis que n’havien delimitat detalls bàsics però poc més se’n sabia Aquesta setmana ha començat una nova tanda d’excavacions centrada en aquesta segona època i els arqueòlegs creuen que han trobat un jaciment molt destacat. Als treballs hi participen quatre investigadors des de dilluns que hi seran fins a finals de mes. El projecte està finançat per la UAB i la Generalitat en un pla que inclou tres setmanes d’excavacions anuals fins al 2019. Aleshores caldrà veure què es fa de la descoberta ja que el terreny ara per ara és privat.

El de la Dou pot ser el més destacat acadèmicament però el museòleg de l'Ecomuseu de la Vall d'en Bas, Xevi Collell, recorda que hi ha almenys quatre jaciments arqueològics més a la zona. Una realitat que certificaria la presència de vida a la Vall d’en Bas quan encara era una zona d’aiguamolls.

Per tal de donar-ho a conèixer, aquest dijous a dos quarts de vuit del vespre els investigadors faran una ponència al local de Can Tista, a Sant Esteve. Dissabte a dos quarts d’onze del matí s’hi farà una visita guiada.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Pinya tindrà un nou dipòsit d’aigua amb una capacitat de 10.000 litres

A banda d’aquesta infraestructura, es soterrarà el sistema de canalització actual que es va renovar aquest estiu

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca descarta, per ara, la possibilitat d’ubicar una piscina coberta a la Brutau

Diuen que no és el moment d’abusar del consum excessiu d’aigua davant la sequera existent a tot el planeta

Estàs escoltant


Volum