El judici a Lluís Guinó i la mesa, vist per sentència: “Que la política torni a la política”

S’acaba el judici a Lluís Guinó i la mesa del Parlament. L’alcalde de Besalú ha aprofitat l’últim torn de paraula per demanar que “la política tornés a la política”. Ha assegurat que, en cap cas, la mesa va tenir voluntat de delinquir i ha desitjat que tots els posicionaments polítics es poguessin defensar amb “llibertat i respecte”. El judici ha quedat vist per sentència.

Foto: ACN


 

Aquestes han estat les últimes paraules de Lluís Guinó en el judici contra la mesa del Parlament de l’1-O. L’alcalde de Besalú ha defensat que en cap moment la mesa va tenir voluntat de delinquir.

 

Lluís Guinó durant la seva declaració


“La casa de la justícia ha de tenir altres funcions”

L’exvicepresident primer de la mesa ha defensat que durant el setembre del 2017 es van limitar a acceptar totes les propostes de llei per defensar el dret dels diputats i la representació de la ciutadania. Guinó ha afirmat que entén la mesa del Parlament com “l’espai adequat per fer que el dret dels diputats tiri endavant” i també ha demanat que “la política tornés a la política”.

 

L’alcalde de Besalú també ha recordat que el ple posterior a l’1-O i que va suspendre el Tribunal Constitucional no va ser convocat per la mesa. Guinó també ha agraït al jutge Barrientos el tracte i el to rebut durant el judici. A partir d’ara el TSJ deliberarà tenint en compte totes les declaracions i proves que s’han presentat els tres dies que ha durat el procediment. L’acusació demana gairebé dos anys d’inhabilitació i una multa de 30.000 euros, mentre que els advocats de la defensa demanen l’absolució.

 

Respon