En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

El laboratori de l’Hospital d’Olot ja ha analitzat més de 3.000 proves PCR

Des del mes de maig el centre té la capacitat de processar els testos de coronavirus.
| 23 de setembre de 2020
El laboratori de l’Hospital d’Olot ja ha analitzat més de 3.000 proves PCR

Des del mes de maig el centre té la capacitat de processar els testos de coronavirus. Això ha permès obtenir resultats en qüestió d’hores i evitar riscos entre professionals i pacients. Es fan testos a tots els usuaris que han d’ingressar, operar o fer proves invasives. 

Foto: Martí Albesa


La direcció mèdica de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa valora molt positivament la possibilitat de recollir i analitzar per compte propi les proves PCR. Fins abans de l’estiu tots els testos s’havien de traslladar al Trueta o a la planta de Zoetis de la Vall de Bianya, ja que el centre garrotxí no tenia el laboratori preparat per processar les PCR.  Ara això ja no és així. Des del 18 de maig l’Hospital d’Olot analitza per compte propi les proves que fa. Això ha permès que se centralitzin tots els testos que es fan a la Garrotxa excepte els que es realitzen als CAP d’Olot i Besalú, que pertanyen a l’Institut Català de la Salut. El director mèdic de l’hospital olotí, Jaume Heredia, explica a aquesta emissora què significa pel centre poder analitzar les proves.

 

Fins ara, l’Hospital ha fet més de 3.000 PCR entre els seus professionals i pacients.

 

Que el laboratori de l’Hospital d’Olot pugui analitzar les PCR ha permès obtenir resultats en qüestió d’hores. En total a la Garrotxa, comptant també les proves fetes més enllà de l’hospital, s’han fet 10.400 PCR des de l’inici de la pandèmia, el 8% de les quals han donat positiu.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant


Volum