El llibre de les àvies remeieres de Pedra Tosca arriba a la tercera edició

‘Guarir’, el llibre de les àvies remeieres de Pedra Tosca, ja va camí de la seva tercera edició. Tot un èxit de vendes que reflecteix tot el saber que han recollit aquest col·lectiu amb tots els anys que hi porten.

Avies Remeires del Parc de Pedra Tosca 

Sis dones, de gairebé 60 fins als 90 anys unides per les propietats de les plantes que ens envolten i tots els seus usos. Van començar fent un jardí botànic d’acord amb l’Ajuntament de les Preses en una artiga del Parc de Pedra Tosca. La rebuda va sorprendre els seus organitzadors i a mesura que es posaven les plantes, la gent més gran hi anava portant informació que era de transmissió oral i van decidir que en volien deixar una constància escrita en el llibre ‘Guarir’, en el qual hi ha dedicat tres anys abans de veure la llum. Ara la rebuda ha tornat a superar les expectatives i van ja per la tercera edició del llibre. Una d’elles, Teresa Amat, ha ressaltat que totes aprenen de totes.

Llibre Guarir Avies Remeires (Jordi Altesa)

Romaní i sexe, cactus i feina

El seu saber és una alternativa al fet de consumir medicaments per tot i fiar la solució a una pastilla i tornar a confiar en les plantes de la natura per curar i millorar tot tipus de temes. Fins i tot, en el programa ‘Via Oral’ de Ràdio Olot han explicat les particularitats del romaní i la seva relació amb la potència sexual.

A banda de recollir remeis pel propi cos i trucs i consells amb els quals les plantes ens poden ser d’ajuda, també fan aportacions sobre temes de la nostra vida quotidiana. Expliquen que els cactus i l’àloe vera són útils per absorbir les radiacions dels aparells elèctrics que omplen ara oficines i llocs de treball.

Molt èxit

Les àvies remeieres de Pedra Tosca es troben almenys un cop al mes al baixador de Cudella, on tenen el punt de trobada i fan xerrades i tallers. Expliquen que tenen gent de totes les edats i cada cop més joves. Molts venen expressament de l’àrea metropolitana i ara creixent els que venen des de la Garrotxa.


Recupera el ‘Via Oral’ dedicat a les àvies remeieres


One Response to “El llibre de les àvies remeieres de Pedra Tosca arriba a la tercera edició”

  1. Josep Pages

    mol bb esta mol bb unes persones encantedores i mol interesant

    Respon

Respon