El Lluèrnia 2016 vol tornar a mirar cap al riu i redescobrir la ciutat

La cinquena edició de Lluèrnia, el festival del foc i de la llum, es celebrarà el 12 de novembre. És un dels principals esdeveniments de la ciutat i tindrà unes 50 instal·lacions efímeres. Una de les novetats serà la intervenció de l’aigua portant el recorregut pel riu.

Presentacio Lluernia 2016 (Jordi Altesa)

La presentació als jardins de la Vila Vella (Jordi Altesa) 

El recorregut que es farà al Lluèrnia encara no està del tot tancat, però saben que començarà al Pont de Can Russet i finalitzarà a les places de davant de l’Arxiu Comarcal. De la cinquantena d’instal·lacions previstes, la meitat s’escolliran en la convocatòria oberta el dia 30 d’aquest mes. L’any passat el festival va congregar a uns 20.000 espectadors i un dels reptes és garantir que tothom pugui veure-ho amb calma. Per això, l’objectiu d’aquest any de Lluèrnia és fer redescobrir espais quotidians d’Olot, tal i com ha assegurat el seu gerent, Pep Fargas.

L’hortolana

Una tradició del festival és tenir un hortolà que prepari l’espectacle final. Aquest any ho serà Clara Riera, escollida pels hortolans d’anys anteriors. Treballa d’arquitecta i és una de les fundadores de Cooking Girona. També és presidenta de l’AJAC, l’Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya. Ella mateixa ha explicat que el seu objectiu és ajuntar la llum i el foc amb l’arquitectura efímera.

Flâneur

Lluèrnia, amb la col·laboració del Museu de la Garrotxa, participa en el programa europeu Flanêur que agrupa 15 estructures de 10 països europeus. El resultat serà una exposició de fotografies que es veuran a la Plaça Major durant el festival i durarà tres setmanes.

Respon