El Mallol es prepara per a un Sant Nicolau multitudinari

Aquest dijous arriba la Fira de Sant Nicolau del Mallol. S’espera que unes 8.000 persones gaudeixin de les desenes d’activitats que s’han preparat. Hi haurà mostra d’oficis, fira d’artesania i tota mena d’espectacles. Enguany el pregoner de la Fira és el periodista Gaspar Hernández. No hi faltarà la figura de l’Estruga Maigarda. 

Imatge d’una de les edicions de la Fira (Ràdio Olot)


En un sol dia, el Mallol veurà com la seva població es multiplica per 15. Els 550 habitats que hi viuen, aquest dijous passaran a ser 8.000. Serà a causa de la Fira de Sant Nicolau que com cada any s’espera que sigui multitudinària. Es tracta de l’esdeveniment de més impacte que es produeix a la Vall d’en Bas i el que rep més visitants. L’alcalde de la Vall d’en Bas, Lluís Amat, es mostra content de la dimensió que ha agafat la Fira.

 

Aquest dijous, 6 de desembre, es podrà gaudir de mostra d’oficis, fira d’artesania i activitats diverses. Entre elles hi ha espectacles infantils, un taller a càrrec de les àvies remeieres, concurs de dibuix o conferències. El tècnic de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas, Xevi Collell, explica que la Fira compta cada vegada amb més firaires i de més qualitat.

 

A partir de dos quarts de vuit del matí, amb una caminada popular, fins a les vuit del vespre amb la colenda, el Mallol no deixarà de bategar amb força. La figura icònica de la vila, l’Estruga Maigarda passejarà pels carrers de la població a la 1 del migdia i a les sis de la tarda. L’Ajuntament de la Vall d’en Bas habilitarà zones de pàrquing especials i hi haurà un trenet que pujarà els visitants fins a dalt del poble.

Respon