El Ministeri de Foment es compromet a desbloquejar la variant d’Olot

El mateix ministre José Luís Ábalos ha afirmat que estan disposats a firmar un nou protocol amb la Generalitat i l’Ajuntament. Ha mostrat la voluntat “de facilitar el desenvolupament” del tram de l’Hostal del Sol que és de titularitat estatal.

El Ministre José Luís Äbalos durant el ple d’aquest dimarts la Senat


L’afirmació ha tingut lloc en el ple del Senat d’aquest dimarts al vespre. Amb motiu d’una pregunta feta pel senador d’ERC, Jordi Martí, el ministre de Foment, José Luís Ábalos, ha assegurat que estan disposats a trobar una solució per a la variant d’Olot. També ha assegurat que volen firmar un nou protocol d’actuació entre la Generalitat i l’Ajuntament.

 

El protocol que proposa el ministre determina que la Generalitat seria la responsable de redactar el projecte del tram nord de la variant. Per la seva banda, l’Estat s’ocuparia del projecte de millora de l’eix pirinenc que va d’Olot a Sant Pau de Segúries. Ábalos ha expressat “voluntat de diàleg” per desencallar la situació.

 

Les paraules del ministre de Foment arriben hores abans de la reunió entre Ajuntament i Ministeri que tindrà lloc aquest dimecres a Madrid a les cinc de la tarda. Les dues administracions esperen desencallar el tram de l’Hostal del Sol que és de titularitat estatal.

 

Respon