El missioner Joan Soler serà el pregoner de les Festes del Tura 2019

El sacerdot olotí va impulsar la construcció d’una escola i altres equipaments durant la seva estada al Togo. L’Ajuntament vol que el seu pregó sigui un homenatge al voluntariat que hi ha a la ciutat.

Joan Soler, el tercer, al costat de l’alcalde, Pep Berga (Jordi Barranco)

Fa deu anys que el sacerdot olotí Joan Soler va marxar al Togo (2009). Va emprendre un viatge que li va canviar la vida a ell i als que el van envoltar, perquè va impulsar projectes de transformació social. Instal·lat a la diòcesi de Dapaong, al nord del país africà, va aconseguir construir una nova parròquia, pous d’aigua, una farmàcia, una llibreria, una escola, una granja i una llar d’aprenents, a més del col·legi de Saint Paul, amb capacitat per a més de 500 alumnes. El 2007, el missioner olotí va tornar a Catalunya i es va convertir en el nou rector d’Arenys de Munt. També va ser delegat episcopal del servei d’Orientació Vocacional i, aquest 2019, rector d’Arenys de Mar i arxiprestre del Maresme.

L’Ajuntament d’Olot ja el va nomenar ambaixador de la ciutat el 2012 i ara li ha encarregat el pregó de les Festes del Tura. El mateix Joan Soler explica què intentarà transmetre el 6 de setembre des del balcó de Can Joanetes.


Segons l’alcalde, Pep Berga, el pregó de Joan Soler ha de ser un homenatge a totes les persones d’Olot que fan de voluntaris en diferents causes socials.


Joan Soler va ser Garrotxí de l’Any, el 2013. És el segon sacerdot olotí que farà el pregó, després del pare Llagostera, el 1998.

.

Respon