La cultura garrotxina surt al carrer: “No podem més”

Desenes de persones es manifesten a Olot contra el tancament cultural. Artistes, tècnics, programadors, extraescolars i altres treballadors del món de la cultura a la Garrotxa han mostrat la seva “indignació i ràbia” en un acte davant el Teatre Principal. Reclamen que la Generalitat reconsideri la mesura i demanen ajudes al sector. Asseguren que “no poden més”. 

Els treballadors culturals s’han manifestat vestits de negre (Pau Masó)


 

En Jordi és el responsable de l’Escola d’Arts Escèniques La Quarta Paret d’Olot. L’Anna és actriu i directora d’una companyia de teatre que porta el seu nom. Juntament amb una cinquantena de persones més s’han manifestat aquest matí a Olot davant el Teatre Principal d’Olot. Han llegit un manifest i han reclamat que la Generalitat es replantegi el tancament dels equipaments culturals, perquè el sector “ja no pot més”.

“No volem viure d’ajudes, volem actuar”

Reclamen que, arribats a aquest punt, les administracions locals i estatals ofereixin ajudes econòmiques.

 

El sector creu que se l’ha criminalitzat després de fer les coses bé.

 

De moment, el Govern s’ha compromès a mobilitzar 300 milions d’euros en ajudes per pal·liar els efectes de les restriccions de la segona onada. El sector, però, creu que aquestes subvencions no seran fàcils de tramitar ni arribaran immediatament.

Respon