El moviment juvenil pel canvi climàtic arriba a Olot

Una cinquantena de persones s’han concentrat aquest divendres a la tarda a la capital de la Garrotxa igual que a moltes altres ciutats del món. A la comarca volen trobar-se cada divendres per posar a debat diferents temes sobre el medi ambient. 

La trobada d’aquest divendres a la tarda (Pau Masó)


El moviment de la jove activista Greta Thunberg ha agafat forma a Olot. Sota el nom de Green Lights una desena de joves han traslladat la causa a la capital de la Garrotxa. Aquest divendres a la tarda han fet el primer acte públic amb una concentració davant l’ajuntament on hi ha assistit una cinquantena de persones. L’acció s’ha emmarcat en una jornada de protestes que s’ha repetit a tot el món. Cesc Tresserras és un dels portaveus del Col·lectiu Green Lights.

 

El col·lectiu té la intenció de trobar-se cada divendres a les cinc de la tarda per fer debats i conscienciar la ciutadania de la importància del canvi climàtic. Ho explica Georgina Orero, membre de Green Lights.

 

Green Lights va néixer després que diferents joves garrotxins anessin a conèixer el moviment de la Greta Thunberg a Irlanda. Quan van tornar del viatge, amb l’ajuda de Resilience Earth, el Consell Comarcal i l’Institut Municipal d’Educació van formar el col·lectiu a la Garrotxa. Preveuen anar-se reunint periòdicament a través d’assemblees al Núria Social. La primera serà el pròxim divendres 22 de març.

Respon