El Museu de la Garrotxa recepta art als sanitaris

A través d’una nova iniciativa anomenada RecuperArt-19 es vol que els museus siguin un espai de contemplació, tranquil·litat i reflexió per al benestar emocional dels professionals de la salut. El programa permet als sanitaris entrar gratuïtament a 16 museus de Catalunya i guiar-se entre obres seleccionades per a l’ocasió. La iniciativa s’allargarà fins a la tardor i no es descarta obrir-la a més col·lectius essencials durant la pandèmia.

Foto: ACN


La proposta està impulsada per l’Institut Català de la Salut i és pionera a l’estranger. L’objectiu és millorar l’estat emocional dels sanitaris a través de la cultura. El Museu de la Garrotxa és un dels primers museus que s’ha acollit a la proposta. La seva directora, Montse Mallol, assegura que la cultura “ajuda a tancar ferides”.

 

El Museu de la Garrotxa ha seleccionat cinc obres per a la iniciativa. Són de temàtica alegre i les escull cada museu. A través d’un llibret, els sanitaris poden guiar-se entre les obres seleccionades i expressar-se escrivint les emocions o pensaments que els venen durant la contemplació. El responsable de l’Observatori d’Humanitats en Medicina, Joel Piqué no descarta ampliar-ho a tota la població.

 

El Museu de la Garrotxa ha escollit obres de Miquel Blay, Josep Clarà, Francesc Vayreda, Xavier Nogués i Leonci Quera. Una quinzena de museus de tot Catalunya s’han acollit a la proposta. Recuperart-19 s’ha estrenat aquest juliol i s’allargarà fins a la tardor.

Respon