En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El naixement de Ràdio Olot, principal protagonista del quart dia de la Setmana de la Ràdio

També hem entrevistat el president de l'Associació Catalana de Ràdio i hem tractat la narració esportiva
| 12 de febrer de 2021
El naixement de Ràdio Olot, principal protagonista del quart dia de la Setmana de la Ràdio

La ràdio a Catalunya ha estat capaç de reinventar-se durant la pandèmia. Tot i la caiguda econòmica del sector, ha trobat fórmules per salvar els mobles. Ho ha dit a Ràdio Olot el president de l’Associació Catalana de Ràdio, Miquel Miralles. Ha estat un dels protagonistes d’aquest dijous a Ràdio Olot juntament amb en David Planella que ens ha explicat el secret per narrar un partit de futbol i l’Honorat Espigulé i en Miquel Serrat que ens han portat fins al 1951, any del naixement de Ràdio Olot.

Foto: Pau Masó


Als seus 94 anys, l’Honorat Espigulé, un dels primers tècnics d’aquella embrionària emissora que comptava amb la col·laboració de ràdio aficionats, ens ha explicat que va aprendre a fer transistors gràcies a l’interès que van generar els programes que s’emetien. També ens ha recordat com havien de vigilar per no ser interceptats pels rastrejadors que Franco tenia a les ones.

 

L’Honorat ha compartit espai al 5’+ amb en Miquel Serrat. El seu pare, un dels socis fundadors de Ràdio Olot, havia instal·lat les antenes de l’emissora al terrat de casa seva, al Firal. Era el centre emissor i el receptor dels programes que dos locutors feien des de casa seva.

Recupera l'entrevista a l'Honorat Espigulé

La narració esportiva

Ja a principis dels cinquanta, Ràdio Olot es va aventurar a retransmetre els partits de futbol de la Unió Esportiva Olot. 70 anys després, les coses han canviat molt, però pel cap d’esports de l’emissora, David Planella, no es pot narrar un partit si no hi poses el cor.

 

L'Associació Catalana de Ràdio

No hi hauria ràdio sense l’economia que la sustenta. D’això n’ha parlat en Josep Lluís Navarro a l’'Economia en el punt de mira’. I ho ha fet amb en Miquel Miralles, president de l’Associació Catalana de Ràdio. Durant el primer trimestre del 2020, la facturació publicitària a la ràdio catalana va caure un 40%. Cap a l’estiu la caiguda va arribar al 18, baixant fins al 15% el darrer trimestre. En definitiva, any per oblidar durant el qual, malgrat tot, la ràdio ha demostrat la seva versatilitat.

Recupera l'entrevista a Miquel Miralles

 

Aquest divendres, ens centrem en l’humor a la ràdio. La Clara Sánchez-Castro arribarà al 5’+ amb les antenes posades i amb un ampli ventall de pífies i de moments històrics que han fet riure milers i milers de persones a través de les ones. I és que la ràdio s’ha escampat al llarg de tota la vida com una taca d’oli. Ho demostren la gran quantitat de pel·lícules que l’han utilitzada en algun moment o altra. En Jordi Teis i la Neus Asin dedicaran a la ràdio el Sessió Contínua d’avui. Aquest cap de setmana, programes com el ‘Trenquem el cuc’ o el ‘Ritmes de Catalunya’ també adaptaran les seves graelles a la ràdio, que demà, dia 13 de febrer celebra el seu dia gran.

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum