El nombre de delictes a Olot es va mantenir el 2020, tot i el confinament

Olot és la quarta ciutat de Catalunya on menys van disminuir els delictes durant el 2020. A la capital de la Garrotxa pràcticament no van variar respecte al 2019, tot i el confinament. Esplugues i Tortosa són els únics municipis del país on van augmentar les infraccions penals. Els delictes que més van augmentar a Olot van ser els robatoris de vehicles.


Segons el balanç anual del Ministeri de l’Interior, que recull els fets delictius de les ciutats de més de 30.000 habitants, a Olot, durant el 2020 el nombre de delictes va disminuir només un 0’8%. Això significa que, tot i els confinaments, el nombre de delictes que hi va haver a la ciutat va ser pràcticament igual al del 2019. De fet, Olot és la quarta ciutat de Catalunya amb menys variació: Tortosa i Esplugues són els únics municipis on el percentatge puja (3,9%), després trobem Rubí amb una disminució del 0’1, i després Olot.

A la capital Garrotxa els delictes que més van augmentar van ser els robatoris de vehicles. Durant tot el 2020 n’hi va haver vint, un 80% més que el 2019.

En números totals, a Olot s’hi van produir 1.190 infraccions penals. La majoria van ser furts (197), seguits de robatoris amb força a domicilis, establiments i altres instal·lacions. Segons les dades d’Interior, durant el 2020 també es van produir 49 delictes greus de lesions, 64 robatoris amb força en domicilis, 27 robatoris amb força i intimidació, 18 delictes contra la llibertat sexual i un per tràfic de drogues.

Respon