El nombre de fundacions a la Garrotxa es quadruplica en vint anys

Ha passat de les 6 del 1989 a les 22 del 2017. A les comarques gironines hi ha hagut el creixement més gran de tot Catalunya: s’han triplicat. A tot el país, el nombre de fundacions s’ha doblat. 


L’increment del nombre de fundacions a la Garrotxa ha estat del 266%. De les 6 que hi havia el 1998, s’ha passat a les 22 del 2017. En vint anys, n’han nascut 16 de noves. Es tracta d’un dels creixements més importants a tot el país. De fet, les comarques gironines han experimentat el creixement més gran. En general, a la demarcació, el nombre de fundacions s’ha triplicat. La Garrotxa, l’Alt Empordà o Osona són les comarques on més han crescut. De fet, més enllà de Barcelona, a les comarques de Girona és on hi ha més fundacions: un total de 179.

A l’àmbit català, el país ha passat de tenir 1.194 fundacions l’any 1998 a 2.584 en acabar el 2017, segons l’Observatori de les Fundacions de Catalunya amb dades recollides de l’Anuari Estadístic de Catalunya i del Departament de Justícia. Això suposa un increment del 216%.

Les fundacions són entitats sense afany de lucre, creades amb la finalitat de prestar un servei a la societat bàsicament en els camps de la cultura, l’educació, la salut, els serveis socials, la recerca i la cooperació. Estan sotmeses al règim de transparència i bon govern, segons la legislació vigent.

 

Respon