El nombre de llistes a Olot podria igualar el rècord de les darreres municipals

Quan falten dos mesos perquè comenci la campanya electoral, ja són 6 les forces que han anunciat formalment que es presentaran a Olot. La darrera és la CUP que ja està treballant en la llista. Hi ha almenys 3 col·lectius més que treballen per a presentar-se. Si tots ho fan, s’igualaria el rècord de 9 llistes dels darrers comicis.

 Sala Plens Olot

Les 5 forces representades actualment al consistori ja han formalitzat l’elecció dels candidats pel proper 24 de maig sense gaires canvis: es presenten els mateixos caps de llista que ara fa 4 anys (Josep Maria Corominas, Josep Guix, Pere Gómez i Júlia Sala) mentre que Ignasi Mulleras passa a ser el número 1 quan el 2011 era el número 2 del seu partit.

A aquestes 5 forces se n’hi suma ja una sisena: la CUP. Després d’una assemblea oberta aquest cap de setmana, el partit ha decidit fer el pas per ser també a la llista política. És la primera vegada que es presenten després de que fa 4 anys es va produir el ‘divorci’ dins d’Alternativa per la Garrotxa: la marca va quedar com a embrió de la CUP i un altre sector es va presentar com a ICV. Per cert, dues formacions que d’haver anat juntes, serien a hores d’ara la tercera força de la ciutat, però la divisió les va deixar fora de l’Ajuntament d’Olot.

Les sis forces fins ara no són les úniques que s’espera que facin el pas. En aquesta ocasió, Iniciativa espera presentar-se amb un dels partits de moda, Podem. També podria fer el pas un altre dels partits de moda, Ciutadans, i a tot això sumar-s’hi una llista d’independents. Totes les formacions estan treballant per tenir papereta a Olot el 24 de maig i si ho fan, seran 9 les formacions que s’hi presentaran, les mateixes que es van presentar el 2011. Una dada rellevant per la influència que té en repartir el vot quan s’hi apliqui la llei d’Hondt.

Fa 4 anys les llistes que es van quedar fora van ser, a banda d’Alternativa per la Garrotxa i Iniciativa, Solidaritat Catalana i Nova Catalunya Independent. En dos mesos i mig sortirem de dubtes de com quedaran repartides les 21 cadires del principal òrgan polític de la capital de la Garrotxa.

Respon