El nou Centre per a la Gent Gran de la Vall d’en Bas queda inaugurat

A l’acte d’aquest matí hi ha assistit el Conseller d’Afers Socials, Chakir el Homrani. L’equipament fa un mes i mig que està en actiu i ja acull vuit persones que hi viuen. El Homrani ha dit que les residències són una de les respostes a l’envelliment de la societat. També ha recordat la feina feta per l’exconsellera Dolors Bassa per aconseguir que el centre garrotxí fos una realitat.

Un dels espais del centre (Pau Masó)


Després de 10 anys d’espera, aquest divendres el centre de recursos per a la gent gran de la Vall d’en Bas ha estat inaugurat. Sota el nom d’El Mirador del Puigsacalm” ofereix servei de residència i de centre de dia. Actualment té un centenar de places, però pot ampliar-se en un futur. El responsable d’inaugurar l’equipament ha estat el Conseller d’Afers Socials, Treball i Família de la Generalitat, Chakir el Homrani: “Hem de cuidar de la millor manera possible els nostres avis i àvies, les persones que han tirat endavant aquest país i que volen envellir de forma digna i a prop de casa”.

Visita del Conseller al Mirador del Puigsacalm (Pau Masó)

 

El Homrani no ha especificat quin nombre de places concertades tindria el centre, però ha assegurat que actualment ja hi ha prestacions: “Serà una qüestió de planificació territorial. Després veurem què podem concertar depenent dels pressupostos”.

Per la seva banda, l’alcalde de la Vall d’en Bas, Lluís Amat, ha refermat les paraules del Conseller i ha agraït a tots els que han fet possible l’obertura del centre. “El Mirador del Puigsacalm té un contingut que li afegeix més claredat: és el seu equip humà, amb grans professionals i gent entusiasta”, ha afegit Amat.

Realitat deu anys després

El Mirador del Puigsacalm es va obrir fa un mes i mig i actualment ja compta amb vuit residents (un de centre de dia i set a la residència). L’equipament compta amb serveis com perruqueria, fisioteràpia, psicologia o podologia. És obra d’Arnau Vergés i es va començar a construir l’any 2008. Deu anys després ha estat inaugurat posant en valor tots els esforços fets per poder-lo fer realitat.

Una de les habitacions del centre per a la gent gran (Pau Masó)

Respon