El nou equip de govern de Santi Reixach estarà dividit en 13 àrees

El nou cartipàs del Consell Comarcal ha estat aprovat aquest dimecres amb l’accent posat a la conselleria d’assistència als Municipis. El president ha remarcat que aquesta serà una àrea que vol potenciar. Santi Reixach cobrarà 35.000 euros anuals.

El primer ple del Consell Comarcal celebrat aquest dimecres (Pau Masó)


El nou equip de govern del Consell Comarcal seguirà amb el mateix nombre de conselleries que l’anterior mandat. En total n’hi haurà 13. Respecte al govern de Joan Espona, l’actual president, Santi Reixach, ha eliminat la conselleria d’Adjunt a la presidència i la de Gestió Documental, i ha unificat turisme i cultura, i territori i mobilitat. En canvi, ha creat una conselleria exclusiva de Desenvolupament Local i una altra d’Assistència als Municipis. Reixach ha volgut posar èmfasi en aquesta última àrea.

 

La primera vicepresidència l’ocuparà Fina Surina i el segon vicepresident serà Jordi Cargol. Durant el ple d’aquest dimecres s’han aprovat les retribucions del mandat. Són un 6% més altes, ja que s’equiparen amb el sou dels treballadors del Consell. Santi Reixach cobrarà 34.900 euros anuals amb una dedicació del 60% i compaginarà el càrrec d’alcalde de la Vall de Bianya. Pel que fa a la resta de consellers cobraran 300€ per assistir als plens, 150 per la Junta de Portaveus o 275 per cada Consell de Presidència.

Respon