El nou ple de l'Ajuntament d'Olot tindrà 9 regidors nous i la paritat hi fa un pas enrere

Aire nou a l’Ajuntament d’Olot. En el proper ple només repetiran 12 regidors dels que hi ha fins ara. Els resultats de les eleccions i els canvis a les llistes faran que el ple presenti un bon grapat de cares noves. La paritat però fa un pas enrere: es passa de 10 dones a 9.

Perspectiva de la sala de Plens (Jordi Altesa) 

Els canvis fets a la llista, l’entrada de dos nous grups polítics i l’adéu a dos altres ha fet que el nou ple d’Olot s’ompli de cares noves i es renovi en quasi un 40%. En el grup de CiU hi ha dos regidors nous: Montse Torras i Jordi Alcalde, que ocuparan el lloc de Miquel Àngel Zarza i Anna Linares. Josep Ferrés es queda fora perquè és el regidor que perd el partit respecte aquest mandat.

A Esquerra els dos actuals regidors segueixen i s’hi incorporen tres cares noves: la número 2, Anna Barnadas, i els números 4 i 5: Josep Quintana i Lluís Juncà.

El PSC és l’únic sense canvis ja que els seus tres regidors ja ho eren en aquest mandat.

I hi ha 4 cares noves més, la dels dos grups nous que han entrat al nou ajuntament: les 3 de la CUP i el d’Olot en comú.

L’assignatura pendent és assolir un ajuntament amb més dones que homes. De 7 llistes, només 2 tenien una candidata a alcaldessa Una situació que contrasta amb Girona on la majoria de llistes estaven encapçalades per dones. De les 5 forces que han entrat, només Esquerra ha confiat el número 2 a una dona, Anna Barnadas. En el cas de PSC, Olot en Comú i CiU el tàndem al capdavant de la llista era de dos homes. Malgrat la quasi paritat de la corporació sortint, els càrrecs de pes han estat gestionats per homes: l’alcalde i els 4 tinents d’alcalde ho han estat. En aquest aspecte, Corominas ja es va comprometre en les entrevistes electorals a Ràdio Olot a tenir almenys una dona com a tinenta d’alcalde.

Respon