El nou pressupost d’Olot redueix més de 700.000 euros la despesa ordinària respecte als comptes inicials

L’equip de govern ha retallat l’aportació a una cinquantena de partides del pressupost que va presentar a l’octubre i no va poder aprovar. D’aquesta manera ha quadrat el milió d’euros que no va poder ingressar amb la puja del 14% de l’IBI. 


La despesa ordinària està formada per desenes de partides, entre elles, la del personal, la del manteniment dels centres educatius, la del vestuari dels treballadors de l’administració, l’enllumenat de la ciutat… són les despeses del dia a dia del consistori. Davant la necessitat de quadrar els pressupostos, l’equip de govern ha hagut de retallar la despesa ordinària prevista en el primer pressupost que va presentar a l’octubre i que no va poder aprovar per la pressió popular. L’alcalde d’Olot, Pep Berga, explicava fa pocs dies al programa Fil Directe d’aquesta casa com han treballat en la reducció de la despesa.

 

La despesa ordinària que l’Ajuntament preveia a l’octubre era de poc més de 32 milions d’euros. Ara s’ha reduït a 31 milions 300 mil euros. Malgrat això, Berga és optimista de cara a l’any que ve.

 

El pressupost consolidat que l’Ajuntament portarà a aprovació aquest divendres puja a un total de 37’9 milions d’euros, un 3’6% més baix que el que estava previst a l’octubre i gairebé un 7% més alt que el d’aquest 2019.

Quines són les retallades del nou pressupost d’Olot?

 

 

Respon