El nou somni de Xavi Porras: celebrar els 40 anys en el seus cinquens Jocs Paralímpics

Els Paralímpics ja tenen data confirmada: es disputaran el 24 d’agost del 2021, només dos dies després de l’aniversari de l’atleta olotí. Porras admet que aquest any i mig se li farà llarg, però es veu amb forces d’arribar a Tòquio per arrodonir la seva etapa paralímpica.

Xavi Porras, a finals de l’any passat, preparant-se per a aquesta temporada (@Xavier_Porras)


Atenes 2004, Pequín 2008, Londres 2012, Rio 2016 i Tòquio 2020… el 2021. Aquest és l’objectiu de Xavi Porras, arribar als seus cinquens Jocs Paralímpics. Amb 38 anys i algun problema físic que arrossega de la temporada passada, l’atleta invident olotí es veu amb forces d’arribar a Tòquio d’aquí a un any i mig. És conscient que l’ajornament el perjudica i admet que li han passat moltes coses pel cap, però no llençarà la tovallola. Són declaracions al ‘Tercer Temps’ de Ràdio Olot.


Just abans que el coronavirus ho suspengués tot, Xavi Porras estava a punt de buscar la marca mínima per a Tòquio 2020. Li arribaven tres caps de setmana consecutius de competicions per intentar aconseguir-la i explica que les afrontava després d’una bona preparació. Ara, la planificació s’haurà de reiniciar. I assolir la mínima per al 2021, remarca ell mateix, no serà fàcil.


Una motivació extra per a Xavi Porras per intentar arribar als Paralímpics del 2021 és que justament dos dies abans que comencin, el 22 d’agost del 2021, farà 40 anys. Celebrar un aniversari tan especial a Tòquio en el seus cinquens Jocs seria la millor manera d’arrodonir la seva etapa paralímpica.


Xavi Porras va debutar en una competició internacional el 1999. Des d’aleshores, a banda de participar a quatre Jocs Paralímpics, ha guanyat, entre d’altres, una medalla de bronze paralímpica en triple salt, un or mundial i una altra d’europeu en la mateixa prova, i, en salt de llargada, un or europeu i una plata i dos bronzes mundials.

Recupera l’entrevista a Xavi Porras al ‘Tercer Temps’

Respon