El Nucli Antic d’Olot té una desena d’edificis en estat ruïnós

La pressió de l’Ajuntament als propietaris ja ha donat fruits i s’han aprovat tres nous expedients d’enderroc. El consistori confia en aconseguir acords amb propietaris, actuant de forma subsidiària. Actualment hi ha cinc expedients d’enderroc en marxa al centre de la ciutat.

L’Ajuntament fa pressió per enderrocar els habitatges en mal estat. (Ràdio Olot)

Deu edificis en estat de ruïna. Aquest és el nombre d’immobles en mal estat que queden en peu al Nucli Antic d’Olot. A ells s’hi ha d’afegir els cinc enderrocs que ja han començat o començaran pròximament, tres dels quals han estat aprovats en la primera Junta de Govern del mandat de Pep Berga. Són el número 12, 14 i 16 del carrer Llibertada Ferrerons. El regidor d’habitatge, Jordi Güell, explica com s’ha aconseguit tancar els enderrocs d’aquests tres immobles.

 

El cost total dels tres enderrocaments puja a 42.000 euros. L’Ajuntament haurà d’avançar-ne una part perquè dos dels tres propietaris no s’han avingut a enderrocar el seu immoble. Güell recorda als propietaris quin serà el procediment que seguirà l’equip de govern.

Els tres edificis que s’enderrocaran aviat (Ràdio Olot)


Si no hi ha recursos per part dels propietaris, s’espera que els tres edificis estiguin enderrocats a finals d’any. Ja hi ha acord perquè un dels propietaris construeixi nous habitatges. Per altra banda, abans d’acabar l’any ja haurien d’haver finalitzat dos enderrocs més que estan en marxa: són un edifici del carrer Proa i un altre del carrer dels Sastres. El consistori confia que acabarà arribant a acords amb els propietaris dels 10 edificis ruïnosos que falten per enderrocar al Nucli Antic d’Olot.

Respon