El PIB per habitant de la Garrotxa és el que més creix de tot Catalunya

Les últimes dades de l’Idescat reflecteixen un augment del 8%, el més alt d’un any per altre a tot el país. Actualment la renda per càpita garrotxina se situa als 30.200 euros. Una xifra superior a la que hi havia abans de la crisi. 


El Producte Interior Brut és la suma de tots els béns i serveis finals produïts en un territori i en un període de temps determinat. Si aquesta suma la dividim pels habitants que hi ha en el territori, aconseguim la renda per càpita. Les últimes dades que ha fet oficial l’Idescat de l’any 2016 mostren que el PIB per habitant a la Garrotxa ha crescut un 8%, ara mateix és de 30.200 euros. Es tracta de l’increment més gran entre totes les comarques catalanes. La renda per càpita de la Garrotxa és la que més va créixer durant el 2016.

Amb l’increment del 8%, la Garrotxa ja supera la mitjana catalana que se situa als 30.100 euros (cent menys que la xifra garrotxina).

Segons les dades de l’Idescat, la Garrotxa va produir 1.662 milions d’euros l’any 2016. Totes aquestes dades superen les que la Garrotxa tenia abans de la crisi. La productivitat a la comarca ha augmentat i la riquesa en béns i serveis també.

 

Respon