El pla urbanístic d’Argelaguer segueix sense desencallar-se

L’alcalde del poble assegura a Ràdio Olot que es tracta d’una qüestió “més administrativa” que pressupostària.  Preveuen incloure totes les queixes i al·legacions que s’han rebut els últims anys i incorporar-les al POUM com a suggeriments. D’aquesta manera podria desbloquejar-se un document, del qual fa una dècada que se’n parla.

Foto de la travessera del poble d’Argelaguer (Google)


El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal d’Argelaguer es va arribar a aprovar de forma inicial l’any 2010. La quantitat d’al·legacions i queixes van fer que es retirés el pla. El principal motiu de les discrepàncies era per l’índex d’edificabilitat, que segons els veïns, restava valor a les seves finques. L’any 2015 el nou grup municipal que va entrar a l’Ajuntament es va comprometre a completar el pla, però això encara no s’ha complert. L’alcalde, Artur Ginesta, diu a Ràdio Olot que preveuen incorporar les queixes al pla com a suggeriments.

 

Ginesta assegura que hi ha el finançament necessari per tirar endavant aquest document i que, ara mateix, es tracta d’una “qüestió administrativa”.

 

El pla que preveu impulsar l’Ajuntament és restrictiu: incorporarà la urbanització de Can Jan, però no expandirà els límits urbanitzables del poble. Si s’acaba aprovant permetria al municipi deixar de ser dels pocs de la Garrotxa que no tenen POUM.

Respon