El ‘postureig' és un dels principals enemics per la seguretat a casa nostra

A la comarca de la Garrotxa hi ha més de 3.000 masos dispersos, tot un maldecap per la policia quan s’hi produeix un delicte. No entrar-hi o no tocar res si ens han entrat a robar, assegurar totes les possibles entrades i no publicar a les xarxes socials quan hem marxat de viatge són alguns dels consells que donen els Mossos d’Esquadra.

 Selfie

Si ens han entrat a casa, el primer que cal fer és no tocar res i trucar al 112 i esperar els Mossos. La intenció d’això és no eliminar cap pista i evitar també la sorpresa de que els lladres encara siguin a casa. Quan es truca, els agents demanen que es doni la màxima informació i més precisa dels lladres si els hem vist i també del lloc on vivim. Aquest és un consell adequat quan a la comarca hi ha un cens de 3.000 masos dispersos. Un dels principals errors que es comet en la seguretat de casa nostra és assegurar molt la porta principal però tenir la porta del garatge o del darrera molt més simples, a més de deixar claus a aquells llocs habituals. El caporal de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos a la Garrotxa, Josep Ortiz, ha recomanat fer una mirada “perimetral” per veure els punts febles de casa nostra.

El truc de les claus amagades

No deixar eines o escales a fora encara que fem obres, si tenim armes de caça deixar-les ben guardades… són algunes de les mesures que cal tenir present. També és millor demanar a algun veí que ens obri el correu i deixar algun senyal de vida ajuda abans que amagar unes claus sota les estores o plantes. A més, Ortiz recorda que el “postureig” a les xarxes socials a la llarga ens pot passar factura perquè, assegura, és com obrir les portes de casa nostra.

En la majoria de casos, els lladres busquen diners i per això productes grossos com la tele els acaben deixant perquè volen un guany immediat. Ortiz assegura que malgrat que hi hagi aplicacions de venda des del mòbil, és molt fàcil fer-ne un seguiment pels números de sèrie.


Recupera el ‘Tu També Fas Seguretat’


Respon