El pressupost d’Olot del 2021 preveu tots els esdeveniments suspesos per la pandèmia

Ho ha avançat el primer tinent d’alcalde de la ciutat a Ràdio Olot. Els comptes s’aprovaran aquest dijous i tindran més inversió que mai en educació i serveis socials. L’oposició, en general, veu bé els pressupostos i demana que, sobretot, tinguin en compte l’àmbit social i el dia a dia de la ciutat. 

Foto de la Fira de l’1 de Maig a Olot (Turisme Garrotxa)


Habitatge, educació i serveis socials són tres àmbits que en el pressupost del 2021 augmentaran la seva partida. El primer tinent d’alcalde de la ciutat ha avançat a La Tertúlia de Ràdio Olot alguns dels detalls dels pressupostos que es portaran a votació aquest dijous. Estanis Vayreda ha explicat que davant la crisi del coronavirus s’ha fet una aposta important per l’àmbit social, el dia a dia de la ciutat i la reactivació econòmica. Tant és així, que els comptes per al 2021 mantindran l’aportació per als esdeveniments i fires que s’han hagut de suspendre aquest any, incloses aquelles que també es van retallar en el pressupost anterior (Fira Orígens, Olotx2, Fira Embotit i Festival Veus).

 

El primer tinent d’alcalde d’Olot també ha dit que els pressupostos seran “complicats de tancar”, ja que en comparació a l’any passat, aquest 2020 l’Ajuntament ha deixat d’ingressar un milió i mig d’euros.

 

L’oposició mira amb bons ulls els comptes

Pel que fa a l’oposició, en línies generals, ERC, PSC i CUP veuen bé els comptes que es portaran a votació aquest dijous. Els republicans, però, han insistit durant La Tertúlia de Ràdio Olot que cal que les inversions estiguin enfocades al dia a dia de la ciutat i que l’habitatge sigui un eix central d’uns pressupostos “dinàmics”. La seva portaveu és Anna Barnadas.

 

Igual que ERC, el PSC també aposta perquè els comptes tinguin un fort caràcter social i reclama més aportació en habitatge. Un dels regidors és Jaume Mir

 

Per la CUP, els pressupostos de l’any que ve han de ser “més analítics” i no poden basar-se en els de l’any passat. Segons el seu portaveu, Lluís Riera, cal que siguin uns pressupostos “de resistència”.

 

Els pressupostos d’Olot es portaran a votació aquest dijous al ple municipal. Està previst que l’equip de govern els faci públics abans de la sessió. La majoria absoluta de Junts per Catalunya permetrà al govern local aprovar-los sense necessitat de cap altre suport polític. També dijous, s’aprovaran les ordenances fiscals que, tal com va avançar Ràdio Olot, no inclouran cap increment d’impostos ni taxes. El consistori assumirà l’augment de la taxa d’escombraries i es crearan noves bonificacions.

 

Respon