El primer ple del mandat escenifica la sociovergència a Olot

El ple del cartipàs ha escenificat la sociovergència a Olot. CiU i PSC han aprovat les diferents mesures d’organització municipal amb total acord mentre que en algunes d’elles l’oposició o s’hi ha abstingut o hi ha votat en contra. És la primera vegada des del 2007 que un equip de govern olotí té majoria absoluta.

 Ple Juliol Olot 15 2 (Jordi Altesa)

Imatge del ple del consistori (Jordi Altesa) 

Després del ple de constitució de l’Ajuntament, el següent ple que hi ha en els nous consistoris és el de cartipàs. En aquest es fa el disseny de l’estructura municipal que es posarà en pràctica en aquest mandat i que recull els canvis introduïts després de l’acord entre convergents i socialistes.

Les retribucions per regidor

Un dels punts que generen més polèmica són les retribucions que reben els regidors tan els de govern com els de l’oposició. En aquest cas, per assistència a ple cada regidor cobra 475€, 160€ per cada junta de govern local (4 al mes), 95€ per la junta de portaveus (1 al mes) i 160€ per la comissió de coordinació del govern municipal (màxim d’una a la setmana). Aquestes indemnitzacions no agraden a Esquerra, el principal partit a l’oposició. Segons el seu portaveu, Pere Gómez, caldria que hi hagués més regidors amb contracte de l’Ajuntament i menys perfils tècnics com el del gerent municipal.

Les retribucions per partit

A banda de la retribució com a regidors, els partits polítics reben uns diners del consistori en funció del nombre de regidors que tenen. Així, cada mes CiU rep 1.485€, el PSC 675€, ERC 945€, la CUP 675€ i Olot en Comú 405€. Aquestes retribucions han baixat un 10% respecte el mandat anterior.

Posicionaments a favor i en contra

La decisió tampoc ha tingut el suport de la CUP, que hi ha votat en contra. El partit ho ha argumentat perquè no s’han complert les diferents demandes que havien presentat a l’equip de govern de retallar aquestes despeses i lamenten que només s’hagi fet en les aportacions dels grups municipals. Tampoc hi està d’acord Olot en Comú. Aquesta plataforma de partits però ha volgut suavitzar el to ja que volen donar 100 dies de marge al nou govern municipal. Malgrat les crítiques, l’alcalde d’Olot ha volgut fer una mirada comparativa amb altres ciutats i considera que les retribucions que reben els representants municipals de la capital garrotxina “són baixes”. Mia Corominas.

One Response to “El primer ple del mandat escenifica la sociovergència a Olot”

  1. Galifardeu

    L’alcalde Mia diu que 475€ per assistir a un ple és baix. O sigui cobrar 475€ per dues o tres hores és un sou baix. Mentrestant en Cuní diu que cobrar 2,9€/h està bé. Que ens tracteu de gilipolles ja és una altre tema, no?

    Respon

Respon