El Procicat fa un pas enrere: torna el confinament comarcal diari

Des d’aquest divendres no es podrà sortir de la comarca durant tota la setmana fins al 19 d’abril. El govern català ho ha anunciat aquesta tarda a causa del creixement de casos greus de coronavirus a les UCI catalanes. Les reserves turístiques i entrades per a espectacles culturals no serviran per trencar el confinament. 

 

Foto: ACN


A partir de divendres el Procicat torna al 14 de març. Això significa el retorn al confinament comarcal diari. No es podrà sortir de la comarca si no és per un motiu essencial o excepcional justificable. Es permetrà la mobilitat per competicions esportives autoritzades i en l’àmbit escolar. No es podrà sortir de la comarca per activitats culturals i turístiques. És a dir, una entrada d’un concert o una reserva a un allotjament rural no serviran per trencar el confinament perimetral de la comarca.

A part de la mobilitat, l’altre canvi destacat que ha autoritzat el Procicat són les trobades d’un màxim de sis persones de dues bombolles diferents. Fins ara, i per normativa estatal, es permetia trobar-se només sis persones en espais públics oberts i quatre en espais públics tancats. Tampoc es permetia trobades a domicilis si no eren entre residents. Això ara es permetrà fins a un màxim de sis persones i de dues bombolles diferents. Segons la consellera de Salut, Alba Vergès, el retorn al confinament comarcal s’aplica per l’augment dels casos greus a les UCI.

 

Segons el Procicat, el confinament comarcal entra en vigor fins al dilluns 19 d’abril, però, es revisaran totes les mesures constantment i podrien ser sotmeses a modificacions, segons l’evolució de la quarta onada.

 

Control dels Mossos durant la pandèmia a la Vall d’en Bas (Mossos)


Controls a la Zona Volcànica aquest cap de setmana

Els Mossos d’Esquadra aplicaran diversos controls també als parcs naturals, segons ha explicat el comissari portaveu dels Mossos d’Esquadra, Joan Carles Molinero.

 

Així doncs, aquest cap de setmana hi haurà controls al Parc natural de la Zona Volcànica per controlar que es compleixi el confinament comarcal, una mesura que es va retirar el 15 de març i ara, després d’un mes i una Setmana Santa pel mig, torna per frenar la quarta onada.

 

Respon