El programa HolaDomus preveu mobilitzar fins a 5,2 milions en la rehabilitació d’habitatges a Olot

La nova iniciativa que impulsa el consistori calcula que en dos anys es podria arribar a aquesta xifra i atendre 420 particulars. A partir d’aquest dijous els olotins ja podran ser assessorats per tirar endavant les reformes que vulguin dur a terme a casa seva.

Edificis del Nucli Antic d’Olot (Pau Masó)


A partir de demà l’Ajuntament d’Olot posa en marxa una nova eina perquè els particulars puguin reformar els seus habitatges amb un finançament adequat. El projecte HolaDomus posa fil a l’agulla obrint la seva oficina als baixos del consistori. Es tracta d’una iniciativa que vol facilitar que els privats puguin rehabilitar casa seva per només 60 euros al mes. El director de l’Oficina HolaDomus, Jordi Ayats, calcula que a Olot el projecte pot mobilitzar més de cinc milions d’euros.

 

Les previsions també diuen que, amb aquests números, el programa crearia una vuitantena de llocs de treball en el sector de la construcció. Ara mateix ja hi ha algunes reformes en marxa que s’han utilitzat com a prova pilot.

L’oficina d’Holadomus als baixos de l’Ajuntament d’Olot (Pau Masó)


“Una eina més per al Nucli Antic”

El programa HolaDomus inclou reformes de qualsevol tipus, però busca enfocar la rehabilitació des de l’àmbit sostenible. Des de l’equip de govern valoren aquest projecte com una “eina més” per mobilitzar el parc d’habitatges d’Olot, i especialment, els del Nucli Antic. El regidor d’habitatge és Jordi Güell.

 

El projecte HolaDomus està dirigit per una fundació sense ànim de lucre i compte amb el suport de l’Ajuntament d’Olot. A l’oficina, situada als baixos del consistori, hi treballaran quatre persones. La intenció és replicar el projecte a altres ciutats catalanes.

Respon