El PSC es mostra contrari a canviar el model de gestió de residus d’Olot

Creu que amb una millora del sistema actual n’hi hauria prou per aconseguir els objectius que marca Europa. Assegura que la posada en marxa de la futura planta de triatge i l’ús dels cinc contenidors al carrer són elements claus per treure suc del model actual. També remarca una falta de sensibilització i una optimització correcta dels recursos. 

Segons Guix, caldria potenciar els cinc contenidors convencionals (Ràdio Olot)


Olot, com moltes altres ciutats del país, està en ple debat sobre el futur model de gestió de residus que han d’adoptar els territoris. Europa ha marcat que d’aquí a dos anys, els Ajuntaments hauran de separar el 50% dels residus que generen. Davant d’aquesta premissa els municipis han començat a plantejar altres models o millores per incrementar el tant per cent. Sobre la ciutat d’Olot, el partit socialista ha expressat la seva contrarietat a canviar el model actual. El seu portaveu a l’Ajuntament de la capital de la Garrotxa és Josep Guix.

 

Guix diu a Ràdio Olot que cal més pedagogia i més informació. També reclama més sancions i l’eliminació d’alguns punts de recollida.

 

La capital de la Garrotxa té previst engegar aviat una prova pilot a un barri de la ciutat. Tot apunta que es posarà a prova un sistema amb contenidors tancats que només es podran obrir amb targetes personalitzades. D’aquesta manera se sabrà què recicla cadascú. A nivell comarcal, Argelaguer i Santa Pau ja implantaran aquest sistema al 100% a partir de l’any que ve.

Respon