El PSC perd més de 6.000 vots en només dotze anys a Olot

Des del màxim del partit el 2003, les dades dels socialistes no han fet més que baixar. La perspectiva històrica diu que malgrat els canvis de població, a Olot sempre vota una forquilla que es mou entre les 12.000 i les 14.000 persones.

llista_psc_olot_15_davidbosch

La llista del PSC

Si tots els votants desencantats amb el PSC des del 2003 haguessin votat aquest diumenge un mateix color polític, li haurien donat la majoria absoluta. Josep Maria Corominas va aconseguir la victòria amb 4.898 vots i el PSC en 3 eleccions municipals n’ha perdut 6.187. El vot socialista ha marxat en desbandada després de la majoria absoluta de Lluís Sacrest, que va obtenir 1 de cada dos vots emesos. A la següent elecció el mateix Sacrest en va perdre mil però des que hi ha el procés sobiranista i Josep Guix està al capdavant, la caiguda s’ha accentuat. Fa 4 anys va perdre 2.000 vots i aquest diumenge en va perdre 1.400 més deixant-lo en les pitjors xifres des del retorn de la democràcia.

 En aquest període també destaca la caiguda de vot de la dreta unionista, el PP, que ha perdut més de la meitat del suport fins quedar-se fora per primer cop des de la Transició.

Tot i els canvis de població que ha registrat Olot des de finals dels 70, també destaca que el nombre de votants es manté molt estable en les municipals: sempre s’han mogut entre 12.000 i 14.000 les persones que han anat a les urnes.

One Response to “El PSC perd més de 6.000 vots en només dotze anys a Olot”

  1. isabel

    no me extraña yo creo que deberia de ver la gente que lleba hay que poner gente que este limpia y que de buena imagen

    Respon

Respon