El repetidor de Rocacorba, greument afectat per un sabotatge hores abans de les eleccions

Els serveis de ràdio, telefonia, internet i televisió s’han vist afectats a part de la Garrotxa i les comarques gironines. Els tècnics preveuen que en poc temps es torni a la normalitat amb equips provisionals. Els Mossos d’Esquadra estan investigant els fets després que també hi hagués un sabotatge a Lleida.

Una de les torres de Rocacorba (Google Maps)


Tot i que la majoria de serveis ja han tornat a la normalitat aquest dilluns, es preveu que les tasques de reparació durin setmanes. Segons els experts, es tracta d’un dels pitjors atacs que ha patit el centre gironí. El responsable de l’empresa de telecomunicacions Xàrtic, Joan Bramon, explica a Ràdio Olot que van rebre l’avís cap a les tres de la matinada de diumenge i relata en quines condicions es van trobar el centre de telecomunicacions.

 

Segons Bramon, el sabotatge es va fer amb algun líquid inflamable com gasolina. Les flames van cremar la torre de comunicacions de més de cinquanta metres i part dels cables i antenes que hi havia. El foc també es va propagar a la sala de control. Com a mesura provisional s’ha activat una torre secundària que també hi ha la zona i és la que ara mateix dona un servei de mínims. S’espera també l’arribada d’un camió vingut de Conca que servirà com a mesura provisional. Bramon diu que hi ha setmanes de feina.

“No és normal”

Rocacorba dona cobertura a totes les comarques gironines i també serveix de punt d’enllaç per alguns serveis com l’antena de Santa Magdalena. A la Garrotxa els municipis que han quedat més afectats han estat Santa Pau, les Planes, Sant Feliu, Montagut i Oix o Tortellà. Aquest dilluns, alguns d’aquests pobles encara no tenien cobertura mòbil i feia poques hores que havien recuperat la majoria de canals de la televisió. Segons el responsable de l’empresa Xàrtic, el sabotatge ha tingut clarament una intencionalitat política.

 

Fa temps, fins i tot, a les torres de comunicació hi vivien persones que s’encarregaven de la vigilància i el manteniment. Segons Bramon, ara, potser caldrà instal·lar més mesures de seguretat per evitar actes com el d’aquest cap de setmana. Un acte que, precisament, no va ser aïllat: la nit abans de les eleccions també van fer malbé un repetidor de Cubells, a Lleida. Els Mossos ja han obert una investigació per aclarir els motius i qui està al darrere dels fets.

 

Respon