El sac de gemecs no deixarà de sonar, tot i el confinament

El Festival Cornamusam d’Olot, que s’havia de celebrar aquest cap de setmana, manté la tocada d’inici i un concert. Tot de forma telemàtica. La resta de programació es trasllada al mes d’agost. L’objectiu, segons l’organització, és que ningú oblidi ni la cultura ni la música tradicional.

Imatge promocional del Festival Cornamusam d’Olot, des de casa (Cornamusam)

I per això, fan una crida a la participació. A través de les xarxes socials, es podran seguir els dos actes que s’han preparat per aquest cap de setmana. El primer serà aquest divendres a les vuit del vespre a través d’Instagram i Facebook. Es tracta de la tradicional tocada d’inici que, davant la impossibilitat de fer-la des del Balcó dels Espants, on es fa habitualment, l’organització demana que cadascú s’organitzi a casa. Ho explica un dels membres del Til·ler, l’Àlvar Borrell

 

El que tampoc hi faltarà són els concerts. Aquest dissabte, a les sis de la tarda el grup Travelling Ratafia interpretarà músiques tradicionals amb cornamuses. Serà a través de YouTube.

L’organització creu que les xarxes socials “poden ajudar a difondre la cultura, però és al carrer on es gaudeix”. Per aquest motiu, treballen per celebrar el vint-i-novè aniversari del Cornamusam aquest agost. Són conscients que les restriccions condicionaran l’edició.

 

La voluntat és traslladar tots els actes que no es puguin fer aquest any a l’edició de l’any que ve. Mentrestant, durant aquest cap de setmana, el Til·ler convida a tothom a seguir el petit tast de la programació d’aquest 2020. L’organització demana que tothom surti al balcó, amb un sac de gemecs o sense, per recordar la música tradicional i no oblidar la nostra arrel.

Respon