El SAI treballa per evitar repunts de discriminació cap a persones LGTBI

Preocupa que el context actual, amb el confinament i la posterior situació d’incertesa, tiri enrere els avenços que s’han fet fins ara. Tot i això, des del Servei d’Atenció Integral de la Garrotxa creuen que “no és un any perdut” i continuen pensant en accions. Aquest diumenge, l’associació Alliberem-nos celebrarà el dia de l’Orgull LGTBI per primera vegada a Besalú.

Alliberem-nos celebrarà el dia de l’orgul LGTBI a Besalú per primera vegada

L’Observatori contra l’Homofòbia va detectar més de 20 casos de discriminació per causes d’identitat sexual o de gènere a Catalunya durant el confinament. A la Garrotxa, no n’hi va haver cap de registrat, però el Servei d’Atenció Integral està alerta. La directora del SAI, Tina Ruiz, admet que haver-se de confinar amb familiars que no reconeixen els drets LGTBI va generar malestar en alguns casos i diu a Ràdio Olot que, per molt complicat que sigui el context, no deixaran de ser-hi.

 

Quan es pateix discriminació, trobar suport pot ser una gran ajuda. En aquest sentit, durant els últims tres mesos, tant les xarxes socials com el servei d’atenció telefònica del SAI han recollit tot tipus de denúncies. Ho continuaran fent perquè diuen que “en situacions de por i desconeixement afloren les alarmes socials”. Tina Ruiz també reconeix que els preocupa que es tiri enrere en diferents drets col·lectius.

 

El col·lectiu de persones lesbianes, gais, bisexuals i transgèneres s’ha reivindicat aquesta setmana a arreu de Catalunya, també a la Garrotxa, amb pintades i banderes. Diumenge és el dia Internacional de l’Orgull LGTBI i a la comarca se celebrarà per primera vegada a Besalú. A les 11, es farà una activitat infantil a Can Tronc i a les 12, al pont, s’hissarà la bandera i es llegirà un manifest. Tot complint les mesures de seguretat derivades del Covid-19.

Respon