En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El sector esportiu català també comença l'etapa de represa

Els esportistes d'esports de contacte s'han d'entrenar en grups de convivència estable
| 1 de juliol de 2020
El sector esportiu català també comença l'etapa de represa

A partir d’aquest 1 de juliol, ja es poden organitzar partits de qualsevol esport d’equip a Catalunya. El requisit principal és que els jugadors s’hagin entrenat en un grup de convivència estable els últims 14 dies i ningú hagi tingut cap símptoma de coronavirus. També hi podrà haver públic però amb limitacions d’aforament.

Com a instal·lació a l'aire lliure que és, sense seients i amb espais sectoritzats, l'estadi municipal d'Olot podria acollir un màxim de 2.000 persones; amb seients preassignats, podria arribar a les 3.000 (David Planella)

La Generalitat posa en marxa avui 1 de juliol l’etapa de represa al món de l’esport. La secretaria general de l’Esport ha elaborat un pla sectorial, aprovat pel PROCICAT, que regula la pràctica esportiva que es podrà fer a partir d’ara. La gran novetat és que en els esports d’equip i de contacte ja es podran organitzar partits i competicions. Això sí, sempre i quan els equips compleixin les normes de seguretat que s’han establert. La principal és que els esportistes de cada equip hauran d’entrenar en grups de convivència estable i permanent sense límit de participants. Si durant un període de 14 dies cap membre de l’equip presenta símptomes de coronavirus, aquell grup es considerarà estabilitzat i es podrà enfrontar amb altres. D’aquesta manera, tenint controlats els grups, es podrà garantir la traçabilitat. Ho explica el castellfollitenc Pere Vilà, representant territorial de l’Esport a Barcelona i membre de l’equip de la secretaria que ha dissenyat el pla sectorial.


El públic

On sí que hi haurà limitacions és a la graderia. En aquesta etapa de represa, hi podrà haver entre 2.000 i 3.000 persones en espectacles esportius a l’aire lliure i entre 1.000 i 2.000 en espais tancats. Per arribar al màxim de cada forquilla, els seients hauran d'estar preassignats; si no hi ha seients, els espais de la graderia hauran d'estar sectoritzats i el límit d'espectadors serà el mínim d'aquestes forquilles. En tots els casos, els organitzadors hauran de tenir un registre dels assistents, els espectadors hauran de portar mascareta obligatòriament i hauran d'estar separats per les distàncies de seguretat.

Pel que fa a les instal·lacions esportives amb capacitat per a més de 5.000 espectadors, els organitzadors hauran de garantir que entre el públic hi hagi una distància de seguretat d’un metre i mig i que cada persona tingui un espai de 2,5 metres quadrats. A cada recinte esportiu hi haurà d’haver marcat un circuit de circulació de persones, i un protocol d’entrades i sortides, per evitar aglomeracions.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

Tot i que el centre no està tensionat en aquest sentit, reconeixen que comencen a notar la pressió de la nova variant

El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

Ho diu el farmacèutic Joan Sans en declaracions a Ràdio Olot

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum