El sector privat de les ambulàncies inicia una vaga indefinida: “El problema no és només el sou”

Ho fan per reclamar millores de treball. Els sindicats reclamen equiparar les condicions amb el sector públic. Denuncien que tenen el conveni col·lectiu caducat des de fa cinc anys i que el Departament no ha fet res perquè les empreses millorin la situació. Des de la Garrotxa, expliquen que la situació no és tan crítica, però s’han afegit a una vaga que coincidirà amb el sector de l’atenció primària i el món educatiu. 

Foto: ACN


A partir d’aquest divendres part de les ambulàncies de Catalunya deixaran de circular. La vaga indefinida del sector privat del transport sanitari recull el 90% dels treballadors que hi ha a les ambulàncies catalanes. Només el 10% són treballadors públics (SEM). Les empreses TSC, Falck i Ambulancias Domingo són les que dominen el sector i que, segons els sindicats, ofereixen condicions de treball molt més precàries que el sector públic. Per això, una de les principals demandes que es fan és que el Departament de Salut, que és qui subcontracte les empreses privades, posi mà per equilibrar la situació. El representant de la CNT Olot és Carles Izquierdo.

 

Els sindicats denuncien que el conveni col·lectiu del sector està caducat des de fa cinc anys i que les diferències de sou entre els treballadors de la privada i els de la pública poden ser de 700 euros. Des de la Garrotxa asseguren, però, que gràcies als supervisors la situació no és tan critica com en altres punts, on, fins i tot, han faltat equips de protecció.

 

La vaga no es notarà a la Garrotxa fins a la setmana que ve. La convocatòria a la comarca s’ha entrat aquest divendres i per tant la vaga s’iniciarà la en els pròxim dies. Pel que fa als serveis mínims, el sector garanteix la cobertura del 85% dels trasllats urgents i inajornables. La vaga de les ambulàncies coincidirà també amb una vaga al sector educatiu i una altra que començarà el 13 d’octubre de l’atenció primària.

 

La vaga del sector de l’ensenyament comença també aquest divendres, no és unitària i afecta primària, secundària, educació infantil, escoles bressol i universitats. El principal sindicat, USTEC, se n’ha desmarcat. Pel que fa a l’atenció primària, la vaga serà de quatre dies del 13 al 16 d’octubre i està convocada per Metges de Catalunya. És la segona convocatòria del sindicat en menys d’un mes.

 

 

Respon