El sector turístic de la Garrotxa comença a rebre les primeres reserves postconfinament

Alguns establiments ja han tancat estades, sobretot, per a l’agost i de famílies de l’àrea metropolitana de Barcelona. Turisme Garrotxa assegura que tots els hotels i apartaments estaran preparats a la fase 3. Fins ara, han obert alguns hotels i hi ha cases de turisme rural a l’espera d’avançar en el confinament.

El turisme de la Garrotxa ja veu la llum al final del túnel (David Planella)

La gerent de Turisme Garrotxa, Turina Serra, diu a Ràdio Olot que ara mateix el sector està en un moment “de preparació”. Tot just alguns han acabat d’obrir aprofitant la fase 1, però altres establiments estan esperant que hi hagi més mobilitat. Tot i això, ja s’han rebut les primeres reserves per a l’estiu i això, segons Serra això “dona molts ànims”.

 

Les reserves que s’han rebut són principalment per al mes d’agost i de famílies de l’àrea metropolitana. La gerent de Turisme Garrotxa explica que principalment es demanen espais individuals.

 

La Garrotxa, nou destí per a les agències

El tancament de fronteres i la incertesa per saber com respondrà el turisme estranger també ha fet que moltes agències estiguin buscant destinacions properes. La Garrotxa, segons Serra, està sent un nou punt de mira.

 

El turisme ha estat un dels sectors més colpejats per la crisi del coronavirus. A la Garrotxa, segons una enquesta feta per Turisme Garrotxa a l’abril, només 4 de cada 10 negocis tenien liquiditat per aguantar dos mesos tancats. Que arribin les primeres reserves és una bona notícia, però això no treu la incertesa que plana sobre la fortalesa i el futur del sector.

Respon