El sector turístic de la Garrotxa veu en la Carta Europea el futur del turisme a la comarca

La Carta Europea de Turisme Sostenible ha de marcar el futur del turisme a la Garrotxa. És una de les conclusions que han sortit de la jornada que s’ha celebrat aquest dimarts a Can Trona. Des del territori remarquen que els segells i marques turístiques que puguin venir han de complementar el camí marcat pel document garrotxí pioner a Catalunya i que fa gairebé 20 anys que s’aplica a la comarca. 

Jornada sobre el turisme sostenible celebrada aquest dimarts a Can Trona (Pau Masó)


El 2001 la Garrotxa es convertia en el primer territori català acreditat amb la Carta Europea de Turisme Sostenible, un document que marca diversos requisits per fomentar el turisme respectuós amb el medi ambient i l’entorn. Divuit anys després, els actors turístics del territori creuen que cal seguir el camí marcat per la Carta i que aquest ha de ser el document que marqui el futur del turisme a la Garrotxa. Ho remarca el president del Patronat de Turisme de Girona, Miquel Noguer.

 

L’acte d’aquest dimarts a Can Trona l’ha organitzat el Patronat de Turisme i també hi ha assistit l’alcalde en funcions de la Vall d’en Bas, Lluís Amat. En l’últim any el municipi ha estat catalogat, juntament amb les Preses, com a destinació de Turisme Familiar. Amat assegura, però que aquest i els segells que puguin venir han de complementar la Carta Europea.

 

Un centenar d’actors del sector turístic gironí han participat en la jornada celebrada a Can Trona i que ha tocat temes com el manteniment dels espais naturals o la gastronomia lligada al paisatge.

Respon