El sector turístic de la Garrotxa alça la veu: “El problema no és el turisme”

A través d’un comunicat de l’Associació d’Hostalatge demana a alguns partits polítics de la comarca que s’abandoni “el discurs negatiu” cap al sector. Creuen que des de fa temps s’està utilitzant el turisme com “una eina d’atac” i que la confrontació política de l’Espai Cràter d’Olot, n’és, en part, responsable. 


Comunicat contundent del sector turístic a través de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa cap als discursos crítics d’alguns partits polítics de la comarca. En un comunicat firmat pel president de l’Associació, Gerard Xifra, defensen la convivència que sempre ha tingut el sector amb la població local i la tasca que s’ha fet en matèria de conservació del patrimoni i millora de les condicions laborals. En declaracions a Ràdio Olot, Xifra explica la intenció del comunicat.

 

En el comunicat es diu que el sector “és conscient del valor patrimonial i natural de la comarca” i que es té “un compromís econòmic directe” a través de Turisme Garrotxa i la Carta Europea de Turisme Sostenible.

 

L’Espai Cràter, un dels detonants

L’Associació d’Hostalatge assenyala “la confrontació política” de l’Espai Cràter d’Olot com un dels focus que han provocat que “la població local percebi el turisme com a negatiu”

 

Xifra també fa autocrítica en alguns aspectes com la sobrefreqüentació de la Fageda o el volum de trànsit en alguns caps de setmana de tardor. El comunicat acaba dient que “tots hem estat turistes alguna vegada”, però que el problema “no és el turisme, ni els projectes, sinó com es gestiona”.

 

Llegeix aquí el comunicat sencer

 

 

Respon