El sector turístic garrotxí, tocat pel coronavirus: “Caldran esforços per part de tots”

Moltes empreses del sector turístic de la Garrotxa ja han aplicat un ERTO. Des de Turisme Garrotxa expliquen a Ràdio Olot que un dels àmbits més afectats per la crisi del coronavirus són les cases de colònies. Des de l’organisme comarcal ja treballen amb campanyes enfocades al públic domèstic, per un cop s’acabi el confinament. Des de Turisme Garrotxa admeten que al sector li costarà remuntar un inici de 2020 on el temporal Glòria també ha deixat petjada.

Des de Turisme Garrotxa envien un missatge d’optimisme (Ràdio Olot)


La primavera és una de les èpoques importants pel sector turístic de la comarca. La gerent de Turisme Garrotxa, Turina Serra, explica a Ràdio Olot que les cases de colònies han estat les més afectades i que des de l’entitat ja treballen per quan s’acabi el confinament.

 

La principal preocupació dels associats de Turisme Garrotxa és la falta d’informació. Per això, des de l’entitat, aquests dies han estat, sobretot, resolent dubtes. Admeten que són moments difícils per al sector, però envien un missatge d’optimisme als establiments turístics de la comarca.

 

La gerent de Turisme Garrotxa diu a Ràdio Olot que ja treballen en campanyes a curt i mitjà termini i en la recerca d’ajudes per al sector. Turina Serra explica que, segurament, caldrà canviar les accions per aquest any i enfocar-les al mercat més domèstic.

 

Després del Glòria, el coronavirus

Moltes empreses del sector turístic garrotxí ja han aplicat un ERTO. És la principal mesura que han hagut d’adoptar els establiments per passar una crisi que arriba en un inici d’any complicat pel sector, després d’un temporal Glòria que ja va deixar conseqüències.

 

Actualment a la Garrotxa hi ha mig miler d’allotjaments i més de 10.000 places turístiques. La taxa turística recull més de 130.000 euros a la Garrotxa. Caldrà esperar per veure quin és l’impacte final d’un 2020 que serà recordat com un any “difícil” en molts sectors.

Respon