El Seguici i el pilar caminat: la cultura popular es troba per Festes

Aquest diumenge a la nit, quan es faci fosc, la faràndula històrica de la ciutat i els castellers prendran la plaça Rector Ferrer. Faran el Seguici i la pilar caminat a les escales de Sant Esteve.

El Pilar Caminat començarà després del Seguici. (David Planella)

El seguici vol apropar-se a la gent i, per això, aquest any s’endarrereix fins a dos quarts de deu del vespre. No només es farà més tard, sinó que serà més especial perquè els bastoners han arranjat un tema propi per a l’acte. El que no canviarà és la participació de la faràndula històrica d’Olot. El portaveu de l’associació de cultura popular El Til·ler, Àlvar Borrell, en parla a Ràdio olot.

 

Perquè, en acabar el Seguici, els Xerrics faran el tradicional pilar caminat. Un pilar de 4 pujarà les escales de l’església de Sant Esteve en un dels actes més importants i espectaculars de la colla castellera. Ho explica el seu president, Carles Ibáñez.

 

Fa més de dos segles, les Festes del Tura ja tenien el Seguici en la seva programació. Després d’un període d’absència, el Til·ler el va recuperar ara fa tres anys. Tota una tradició que mica en mica va recuperant l’expectació.

Respon