El Sismògraf 2016, a punt

Olot serà l’epicentre de la dansa a Catalunya de dijous a diumenge. Arriba la vuitena edició del Sismògraf, un festival que oferirà fins a 30 espectacles en només quatre dies. Destaquen noves estrenes que es podran veure en diferents espais de la ciutat.

Xevi Xavi Xou

Follow the leader de XeviXaviXou, un dels espectacles (Sismògraf Olot) 

El Sismògraf 2016 ja està a punt. El festival que detecta el moviment prendrà la ciutat d’Olot de dijous a diumenge amb un objectiu molt clar. El recorda la seva directora, Tena Busquets, en una entrevista al 5’+ de Ràdio Olot. El Simògraf vol ser alhora un mercat i una festa de la dansa i, per tornar a fer-ho possible aquest any, la seva organització ha programat 30 espectacles repartits en quatre dies. La varietat i l’aposta per les estrenes defineixen la programació.

El festival vol presentar propostes singulars. Entre la trentena de propostes per escollir, destaquen l’estrena de XeviXaviXou i la preestrena d’Erre que Erre –totes dues al Teatre Principal aquest dijous- i les estrenes de la companyia Moviment Lantana, amb el coreògraf garrotxí Marcel Bassachs, i del nou espectacle participatiu d’Ernesto Collado. A més, segons Tena Busquets, el fi de festa del Sismògraf promet ser espectacular. Serà diumenge amb una companyia catalano-argentina.

Més enllà dels espectacles, divendres el reconegut coreògraf Cesc Gelabert impartirà dues classes magistrals; una, per a gestors culturals i professionals de les art escèniques, i l’altra, per a professionals de la salut.

Respon