El SOC ofereix diversos programes a Olot per ajudar persones en situació d’atur

D’aquesta manera l’Ajuntament ha pogut contractar 30 persones per acompanyar-les a la inserció en el món laboral. Són feines com tasques de neteja i millora de l’entorn urbà. Els beneficiaris reben, a més, una formació. Des de fa mesos, els programes laborals estan patint retallades que el consistori preveu contraposar. 


Segons el Departament de Treball, l’Estat va deixar de transferir el 2020 uns 86 milions d’euros que van suposar una rebaixa del 22% en els fons públics per a polítiques ocupacionals. Això ha fet que, per exemple a Olot, en alguns programes s’ha passat de contractar 16 persones a només dues. Ho expliquen la tècnica d’Ocupació, Laura Darné, i el regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda.

 

Tot i això, recentment, l’Ajuntament d’Olot s’ha acollit a diversos Plans d’Ocupació que han permès contractar 30 persones en situació d’atur per a fer tasques de neteja, control de contenidors, i millora de l’entorn urbà. Són contractes de més de sis mesos de durada que ajuden a inserir-se al mercat de treball.

 

A Olot també s’han posat en marxa altres programes de neteja extraordinària, per la comercialització i difusió de l’aplicació Garrotxa Aprop, o per reforçar l’estructura del servei d’ocupació de Dinàmig.

 

Respon