El somni d'en Zacaries Oualid, una realitat aquest cap de setmana

La seva selecció espanyola farà d’amfitriona en la Catalunya Amputee Football Experience, el primer torneig català de futbol per a amputats que es disputarà a Bosc de Tosca. El jugador de Sant Joan les Fonts creu que són favorits per guanyar el títol. 

Zacaries Oualid

Zacaries Oualid, en una exhibició al Nike Camp d’Andorra (Nike Camp/Adrià Fontanet)

La primera Catalunya Amputee Football Experience es disputarà aquest cap de setmana a les instal·lacions del Bosc de Tosca, a les Preses. En l’esdeveniment, hi ha moltes entitats, institucions i persones involucrades, però n’hi ha una que sobresurt. Es diu Zacaries Oualid i és el jove jugador de futbol per a amputats de Sant Joan les Fonts que va tenir la idea del torneig. Per a ell, haver-lo creat i poder-lo jugar amb la seva selecció és tot un somni.

En Zacaries jugarà el torneig amb la selecció espanyola, de la qual també és impulsor. S’enfrontarà a dos combinats més: França i Polònia. Els dos millors del triangular que es disputarà dissabte accediran a la gran final de diumenge al migdia, en què també hi haurà actuacions de l’Esbart Dansaire Marboleny i partits del Club Atletisme Garrotxa. Per a l’ideòleg del torneig, el favorit per aixecar el trofeu és el seu equip.

La competició es disputarà dissabte i diumenge a Bosc de Tosca, però abans, aquest dijous i divendres, els jugadors de la selecció espanyola faran xerrades als instituts i escoles de la Garrotxa. Explicaran a les aules com han aconseguit jugar a futbol amb crosses i com s’han convertit en vertaders exemples de superació personal.

Respon