El “teatre impossible” de Lorca, a Olot

Atalaya Teatro representarà una de les obres més representatives del dramaturg espanyol. Es tracta d’‘Así que pasen cinco años’. La companyia andalusa recupera aquest clàssic representatiu del “teatre impossible” i amb aires de surrealisme. 

Foto: Atalaya Teatro


En el seu moment, ‘Así que pasen cinco años’ va ser una obra incompresa, però amb el pas del temps ha anat encaixant en la modernitat. Escrita a l’altre costat de l’atlàntic, el text busca trencar els mecanismes dramàtics més habituals i entra en un món més enllà de la ficció. L’anomenat “teatre impossible” de Lorca convida l’espectador a imaginar. Aquest divendres la companyia Atalaya Teatro serà l’encarregada de mostrar aquest “altre teatre”. El director de l’obra, Ricardo Iniesta, destaca la vessant “hipnòtica” del teatre escrit per Lorca.

 

El text explica la història d’un enamorat que no es casarà amb la seva estimada fins d’aquí a cinc anys. A partir d’aquí, l’obra gira entorn dels pensaments, vivències i sensacions del protagonista que es converteixen en personatges. Iniesta explica que “no esperar i ser protagonistes del nostre temps” és un dels missatges més importants que es destil·len de l’obra de Lorca.

 

‘Así que pasen cinco años’ es representarà aquest vespre al Teatre Principal d’Olot. Serà a les nou del vespre.

 

 

Respon