El temporal de pluja fa créixer més d'un metre el nivell del riu Fluvià

El cabal del Fluvià va a la baixa després d’hores de pluja acumulada. Aquesta mitjanit el riu ha arribat al seu màxim en les últimes hores. Des de dilluns, el nivell ha incrementat més d’un metre i el cabal s’ha multiplicat per 20 respecte a la seva capacitat habitual. Es preveu que en les pròximes hores les pluges vagin minvant. De moment, a Olot ja s’han recollit 80 litres en 24 hores.

El riu Fluvià en una imatge d’arxiu (Ràdio Olot)


Olot manté el Pla de Protecció Civil per inundacions activat. La ciutat va engegar-lo en fase d’alerta el dilluns passat. Des de llavors a la capital de la Garrotxa ja s’han recollit uns 80 litres per metre quadrat i a la Vall d’en Bas, segons el Meteocat, n’han caigut més de 40.

Aquestes quantitats han fet incrementar el nivell i el cabal del principal riu de la comarca. Al seu pas per Olot, el Fluvià ha arribat aquesta mitjanit a transportar 41 metres cúbics per segon, un cabal vint vegades superior al que transportava aquest dilluns. També el nivell del riu ha crescut considerablement passant dels 15 centímetres que baixaven fa dos dies al gairebé metre i mig que s’ha registrat aquesta nit.

Tres vegades menys que el Glòria

Comparat amb el temporal Glòria que vam viure fa dos mesos, les xifres d’aquests dies s’han quedat molt per sota. La llevantada del mes de gener va fer pujar el cabal del Fluvià als 120 metres cúbics per segon, tres vegades més del registrat aquest dimecres.

El Fluvià, però, està anant a la baixa: ja se situa per sota els 30 metres cúbics per segon i el seu nivell ha baixat mig metre. La previsió és que les pluges vagin minvant al llarg d’aquest dimecres.

Respon